Select your Top Menu from wp menus

Da li je Zoran Milanović počinio niz teških kaznenih djela slanjem pisama na privatne adrese građana?

Da li je Zoran Milanović počinio niz teških kaznenih djela slanjem pisama na privatne adrese građana?

Kako prenosi portal Narod.hr, Marko Ljubić je objavio pismo koje je njemu na privatnu adresu poslao Zoran Milanović te doveo u sumnju taj njegov postupak da se radi o počinjenju kaznenog djela.

Zoran Milanović, predsjednik SDP-a, obratio se pismom građanima koje ne poznaje, ne zna tko su, što su, ali zna kako se zovu i gdje žive. I tim pismom se obratio Marku Ljubiću koji živi na adresi koju Zoran Milanović ne smije znati, jer nisu prijatelji, nisu poznanici, ne druže se i nemaju zajedničke prijatelje, ali Zoran Milanović zna njegovu adresu i zna njegovo ime na koje mu se obraća pismom. Postavlja se pitanje kako je Zoran Milanović mogao doći u posjed  tajnih i zaštićenih podataka? Mogao je doći samo na jedan način: zlouporabom položaja i ovlasti jer je netko kome su ti podaci dostupni počinio također kazneno djelo i dao te tajne podatke zaštićene Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Marko Ljubić
Pismo koje je Zoran Milanović poslao Marku Ljubiću, izvor: Narod.hr

Zakonom o zaštiti osobnih podataka  točno je propisana  procedura kako se i za što mogu prikupljati osobni podaci. Članak 7. stavak 1 ovog Zakona o tome govori i nigdje ne postoji mogućnost samovoljno bez dozvole onog o kome se podaci prikupljaju.

Ovime  bivši predsjednik Vlade RH, Zoran Milanović još jednom pokazuje da ne poštuje institucije Republike Hrvatske, iako je pravnik ne poštuje zakonske odredbe Republike Hrvatske.

Ovo je još jedna u nizu sramotnih postupaka koje je naveo u svojoj kolumni Marko Ljubić koju možete pročitati na portalu Narod.hr od Lex Perkovića, opstrukcije međunarodnih ugovora koje je potpisala Republika Hrvatska pa sve do ovog zadnjeg slučaja sa zlouporabom osobnih i tajnih podataka građana Republike Hrvatske. Vjerojatno ni u ovom slučaju DORH, USKOK, MUP neće poduzimati nikakve radnje jer Zoran Milanović još nije potrošeni političar, a poznato je da DORH moćnike u Republici Hrvatskoj ne uznemirava.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *