Select your Top Menu from wp menus

Bulj: Hrvatskoj trebaju normalni odnosi sa Srbijom, ali ne s ovakvim promotorima velikosrpske politike

Bulj: Hrvatskoj trebaju normalni odnosi sa Srbijom, ali ne s ovakvim promotorima velikosrpske politike

Hrvatski branitelj i saborski zastupnik MOST-a nezavisnih lista Miro Bulj se oglasio na svakodnevne napade koji dolaze iz Srbije te jasno istakao da je suradnja s ovakvom Srbijom nemoguća dok se s druge strane nalaze dužnosnici koji i dalje provode velikosrpske ideje te koji su aktivno sudjelovali u velikosrpskoj agresiji na Republiku Hrvatsku.

“Velikosrpska politika gospodina Dačića i aktualne srpske Vlade dovodi u pitanje bilo kakvu suradnju s Hrvatskom, što se tiče mosta. Jer na ovakav način ići u Europsku uniju, a vrijeđati ljude i pozivati na veliku Srbiju u ovo vrijeme je žalosno. Most je tu jasan, Mostu je Domovinski rat temelj države Hrvatske, a vojno-redarstvena operacija Oluja legitimna i osloboditeljska. Nakon 9 stoljeća težnji hrvatskog čovjeka imamo slobodnu, neovisnu državu svih građana Republike Hrvatske.” – objavio je Miro Bulj.

Nadalje Bulj naglašava potrebu održavanja normalnih odnosa sa Srbijom, ali ne s ljudima koji su promovirali ideje Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i njihovih pobočnika (misli se na pobočnike Šešelja Tomislava Nikolića i Aleksandra Vučića koji su aktivno sudjelovali u agresiji na Republiku Hrvatsku te Ivicu Dačića, nasljednika Slobodana Miloševića, a koji su danas najutjecajnije osobe u Srbiji i koje zajedno sa Šešeljom danas podržava skoro dvotrećinska većina glasačkog tijela u Hrvatskoj.

“Hrvatska bi trebala imati normalne odnose sa Srbijom, ali nikako s ljudima koji su bili promotori velikosrpske ideje Slobodana Miloševića, Vojislava Šešelja i njihovih pobočnika. Hrvatska vojska je imala legitimnu operaciju u kojoj je sudjelovao hrvatski narod, građani RH među kojima su bili i brojni Srbi. Oni su izmanipulirali ljude srpske nacionalnosti i dalje to rade, i dalje destabiliziraju ovaj dio Europe. Ovim putem mu šaljemo poruku: dosta vaše velikosrpske politike. Mi smo ’95. s tim završili i nećete nas vraćati u prošlost. Hrvatska se treba boriti i brinuti za svoju budućnost i tome će Most težiti. – zaključuje Bulj.

Ovakve svakodnevne prosvjedne note za događaje koji se događaju u Republici Hrvatskoj ukazuju na neprocijenjive pogreške hrvatske diplomacije koja je dala ovakvoj Srbiji suglasnost za otvaranje pregovora iako nisu ispunili ni jedan od uvjeta koje je postavila Republika Hrvatska te svojim ponašanjem jasno pokazaju da ne mogu zadovoljiti ni minimalne civilizacijske uvjete koji se zasnivaju na uvažavanju drugih članica Europske unije.

M. Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *