Select your Top Menu from wp menus

“Brižni čuvari poretka”: U Kninu policija pokušala privesti Thompsona zbog pjesme koja se javno izvodi već 25 godina

“Brižni čuvari poretka”: U Kninu policija pokušala privesti Thompsona zbog pjesme koja se javno izvodi već 25 godina

Na koncertu u Kninu policija pokušala privesti Thompsona zbog pjesme koja se javno izvodi već 25 godina.

Marko Perković Thompson je na svojem Facebook profilu objavio prekršajni nalog koji su mu uručili policijski službenici nakon održanog koncerta u Kninu zbog javnog izvođenja pjesme Čavoglave koja se već 25 godina javno izvodi. Ovaj nesmotren i protuzakonit propust policije svakako je mogao izazvati nepotreban incident te bi odgovorni za ovakvo katastrofalno ponašanje službenika Ministarstva unutarnjih poslova morali odgovarati. Podsjetimo organe reda kako postoje PRAVOMOĆNE SUDSKE PRESUDE koje potvrđuju da pozdrav “ZA DOM SPREMNI” ne predstavlja veličanje totalitarnih sustava.

Marko Perković Thompson je na svojem Facebook profilu objavio:

Odmah po silasku s bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstagea iz nepoznatih razloga presrela Thompsona u namjeri da ga privede na stranu, Thompsonovo osiguranje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstagea da bi Thompsonu uručili OBAVIJEST o prekršaju, jer je GLASNO pjevao “ZA DOM SPREMNI”.

Cijeloj javnosti je jasno da je Thompson pjevao pjesmu “Bojna Čavoglave”, koja u svom dijelu ima stih ZA DOM SPREMNI i kako logika nalaže, GLASNO, jer koliko je nama poznato ne postoji tiho pjevanje, a isto tako znamo da ta pjesma nije zabranjena.

Ista ta policija u svojoj se prekršajnoj OBAVIJESTI poziva na članak 5. Zakona o prekršajima protiv JRM-a., koji ni u jednom djelu ne govori o pjevanju ZA DOM SPREMNI.

Očito nekima smeta i Oluja i veličanstvena proslava pobjedonosne Oluje u Kninu, a i ova večer u Kninu koja je posvećena gradu heroju, Vukovaru.

Je li policija svjesna što radi?
Je li i ovo u svrhu izborne kampanje i u čijem interesu?
I konačno, je li policija imala namjeru, svjesno izazvati kaos?

Marko Perković Thompson

Marko Perković Thompson, prekršajni nalog

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *