Select your Top Menu from wp menus

BOŽO PETROV: 12 zastupnika MOST-a glasat će za opoziv Karamarka

BOŽO PETROV: 12 zastupnika MOST-a glasat će za opoziv Karamarka

MOST-a nezavisnih lista u 17, 30 sati održao  je press konferenciju na kojoj je Božo Petrov objavio stav zastupnika MOST-a pri čemu će 12 njihovih saborskih zastupnika glasati za opoziv Tomislava Karamarka dok su se tri zastupnika nisu izjasnila za opoziv.

“12 saborskih zastupnika ima jedinstven stav, Martinović i Mišić su odlučili suprotno, a stav Lovrinovića ne znam” – kazao je Petrov.

Čelnik MOST-a Božo Petrov rekao je kako ne žele nove izbore, ali da ne mogu podržavati stare modele ponašanja te je izrazio uvjerenje da će prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko preuzeti  odgovornost, a Domoljubna koalicija dati novog kandidata za tu dužnost. Također je istakao da ne mogu dozvoliti takav izbor biranja manje štete jer bi izdali svoja načela, a tu ne smije biti kompromisa

Petrov je naglasio da će Nacionalno vijeće donijeti odluku o izlasku MOST-ovih ministara iz Vlade ukoliko se ne izglasa nepovjerenje Karamarku.

Podsjetimo, Vlada je na kraju telefonske sjednice odbila oporbeni prijedlog izglasavanja nepovjerenja Tomislavu Karamarku za čiji su opoziv glasali svi Mostovi ministri, dok su ga njegovi, odnosno HDZ-ovi, podržali.

Nakon održane sjednice predsjedništva HDZ-a , Tomislav Karamarko je izjavio:: “Govorili smo o mnogim aktualnim problemima te je vodstvo HDZ-A donijelo zaključak da ćemo se svom snagom zalagati za opstanak ove vlade te da je ni Petrov, a ni MOST neće uspjeti srušiti. Scenariji usmjereni na rušenje  i uništenje HDZ-a neće uspjeti. HDZ je temeljna hrvatska stranka i o nama u velikoj mjeri ovisi budućnost Hrvatske.” – rekao je Karamarko te dodao da će o daljnjim planovima govoriti sutra.

M.Glavinic/NNovi Pogledi, foto screenshot

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *