Select your Top Menu from wp menus

Banac: na listi nećete naći Josipa Buljevića, ali hoćete Dragu Prgometa i Irenu Petrijevčanin – Vuksanović

Banac: na listi nećete naći Josipa Buljevića, ali hoćete Dragu Prgometa i Irenu Petrijevčanin – Vuksanović

IVO BANAC  se u svojej kolumni za Jutarnji list osvrnuo na izostanak jednog od najuspješnijih ministara Oreškovićeve vlade, Josipa Buljevića koji je u kratkom vremenu napravio zavidne rezultate, ali novi predsjednik HDZ-a Andrej Plenković ga nije želio na izbornim listama. Stručan, profesionalan i s velikim radnim elanom bi dao značajan doprinos izbornoj pobjedi HDZ-a koji predsjednik HDZ-a nije htio vidjeti.

Izborne liste mnogo govore, među ostalim o tomu što se u politici nagrađuje, a što kažnjava. Po nekim neočekivanim propustima moglo bi se zaključiti da se u Hrvatskoj kažnjava uspjeh i predani rad. Neosporno je da je Josip Buljević jedan od naših najboljih stručnjaka za sigurnosna pitanja.

Branitelj i rukovoditelj u sigurnosnim službama, bio je ravnatelj SOA-e od 2008. do 2012., zatim generalni konzul u Los Angelesu i savjetnik za obranu i nacionalnu sigurnost u Uredu predsjednice RH.

Otkad je u siječnju postao ministrom obrane, radio je na jačanju helikopterske kontigente našeg zrakoplovstva. Rezultat je američka donacija u vrijednosti od 20,1 milijun USD (od ukupne cijene od 34,8 milijuna USD) za 16 OH-58D Kiowa-Warrior helikoptera.

Kad je riječ o stranim investicijama, ovo je nedvojbeno najveći uspjeh jednog ministra u Oreškovićevoj vladi. Ipak, Buljevića nećete naći na HDZ-ovim izbornim listama. Ali ćete naći Dragu Prgometa i Irenu Petrijevčanin Vuksanović. Vjerodostojno?

“Dobila sam poziv od Andreja Plenkovića. Obavit ćemo razgovor ovih dana i onda ću o tome izvijestiti javnost”, kazala je za N1 (uskoro bivša?) HRID-ovka Irena Petrijevčanin – Vuksanović i završila na 6. mjestu u IV izbornoj jedinici.

M.Glavinić/Novi Pogledi/Ivo Banac, Jutarnji list, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *