Select your Top Menu from wp menus

Austrijski ministar Kurz uvodi zabranu nošenja burki: “Burke su prepreka za integraciju

Austrijski ministar Kurz uvodi zabranu nošenja burki: “Burke su prepreka za integraciju

Ministar vanjskih poslova Republike Austrije Sebastian Kurz priprema Zakon o integraciji kojim bi se uvele neke nove zakonske odredbe kojih bi se trebali pridržavati imigranti i izbjeglice nastanjene u Austriji. U tom zakonu je sadržano nekoliko ključnih stvari, a to su: zabrana nošenja burki, društveno koristan rad, smanjenje zajamčene minimalne socijalne pomoći te pitanje azila.

Ovim novim Zakonom o integraciji planira se u narednih 5 godina integriranje 50% izbjeglica i migranata na tržište rada. Kako ističe Kurz potrebno je drastično smanjiti broj podnositelja azila. To će se moći ostvariti na način da se za sve one koji ne mogu naći posao uvede obveza društveno korisnog rada, odnosno rada za jedan euro, ali to je posao na koji će izbjeglice i imigranti morati ići jer kad su ljudi na ulici, kod kuće ili u parku ne mogu se integrirati u austrijsko društvo i o to onda postaje veliki problem.

Kako je istakao Kurz, burke su definitivno velika prepreka za integraciju izbjeglica jer su burke i nikab simboli političkog Islama te onemogućavaju jednakost žena i muškaraca.

Ovaj Zakon o integraciji bi trebao biti gotov u narednih pola godina te bi u njemu trebale biti sadržane sve ove mjere.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto: NP

 

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *