Select your Top Menu from wp menus

Izbori za Hrvatski Sabor 2015

Slijedom odluke Predsjednice Republike o raspisivanju Izbora za Hrvatski Sabor obavještavamo državljane Republike Hrvatske da će glasovanje u diplomatskim misijama Republike Hrvatske u zemljama članicama Višegradske grupe biti omogućeno u Subotu 07-og i u Nedjelju 08-og studenog 2015. g.
Svi hrvatski državljani koji žele pristupiti izborima za Sabor na biralištima u inozemstvu obavezni su, ovisno o vlastitom statusu i mjestu stalnog ili privremenog boravišta, podnijeti neki od zahtjeva za privremeni upis, za aktivnu registraciju, za prethodnu registraciju ili za izdavanje potvrde za glasovanje izvan mjesta prebivališta.
Navedeni zahtjevi se podnose osobno u diplomatskim misijama ili e-mailom (uz skeniranu fotografiju osobne iskaznice, ili stranice sa fotografijom putovnice RH) i moraju biti zaprimljeni najkasnije do završetka redovitog radnog vremena u Srijedu 28. listopada 2015. g.
Hrvatski državljani sa boravištem (stalnom adresom) na teritoriju Republike Hrvatske a koji će na dan izbora boraviti izvan Republike Hrvatske dužni su pribaviti potvrdu za glasovanje izvan mjesta prebivališta koje se mogu izdati u županijskim uredima uprave. te u gradskom uredu za upravu u Zagrebu najkasnije do završetka redovitog radnog vremena u Petak 06. studenog 2015. g.
Hrvatski državljani sa stalnim boravištem izvan Republike Hrvatske (u dijaspori) a koji imaju hrvatsku e-osobnu iskaznicu NISU DUŽNI OBAVLJATI NI JEDNU OD NAVEDENIH RADNJI, te su slobodni pristupiti biralištima u inozemstvu u dane održavanja izbora i predočiti svoju e-osobnu iskaznicu.
Izborna mjesta u državama članicama Višegradske grupe organizirati će se u slijedećim diplomatskim misijama RH

PRAG – ČEŠKA REPUBLIKA
Veleposlanstvo RH
V Pruhledu 9
162 00 Praha 6
E-mail: [email protected]

BUDIMPEŠTA – MAĐARSKA
Veleposlanstvo RH
Munkacsy Mihaly utca 15
1063 Budapest
E-mail: [email protected]

PEČUH – MAĐARSKA
Generalni konzulat RH
Ifjusag 11
7624 Pecs
E-mail: [email protected]

VARŠAVA – POLJSKA
Veleposlanstvo RH
Ignacego Krasickiego 25
02-611 Warszawa
E-mail: [email protected]

BRATISLAVA – SLOVAČKA
Mišikova 21
81106 Bratislava
SLOVAČKA
E-mail: [email protected]

Uredništvo Novih Pogleda potiče sve hrvatske državljane u zemljama Višegrada da se odazovu na izbore za 8-i saziv Hrvatskoga Sabora i podrže kandidate koji će u svojim izbornim programima podržati političko pozicioniranje Hrvatske u Srednjoj Europi kroz inicijativu Jadran-Baltik (“Uspravnicu”) i učlanjenje Republike Hrvatske u Višegradsku grupu.

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Izbori za Hrvatski Sabor 2015

Objavljeno u: Izbori za Hrvatski Sabor 2015
  • novipogled na: studeni 1, 2015 u 11:53 pm #3619

    Slijedom odluke Predsjednice Republike o raspisivanju Izbora za Hrvatski Sabor obavještavamo državljane Republike Hrvatske da će glasovanje u diplomat
    [See the full post at: Izbori za Hrvatski Sabor 2015]

Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.