Select your Top Menu from wp menus

Vladimir Klitschko, gradonačelnik Kijeva ukida Moskvu?

Vladimir Klitschko, gradonačelnik Kijeva ukida Moskvu?

Pravi urnebes na društvenim mrežama izazvala je objava gradonačelnika Kijeva Vitaliya Klitschka, bivšeg boksačkog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji kojoj poništava Ukaz Yurija Vladimirovicha Dolgorukog (1099-1157) o osnivanju grada Moskva” izdanog 1147. godine.

Kličko
Vitaliy Klichko, gradonačelnik Kijeva

Kijevski gradonačelnik Vitaliy Klitschko ukidanjem Ukaza svojeg prethodnika  od prije 869 godina i službeno ukida formalno-pravno postojanje Moskve.

Ova odluka je donesena sukladno zakonodavstvu te uz zakonsku nadležnost o mjesnom samoupravljanju, gradonačelnik je donio ovu odluku te poništio raniji Ukaz velikog kneza Kijevskog, upravitelja Kijevske Rusi, Yurija Vladimirovicha Dolgorukog. Kao što je poznato kroz povijest Kijevske Rusi, Kijev je “majka ruskih gradova.  – Ja sam te rodio – ja ću te i ubiti!”.

Ovaj “dokument” objavio je na svojem twtter profilu medijski menadžer Maksim Savanevskiy, a prenijeli su ga mnogi mediji u Rusiji i Ukrajini.

Kasnije se pokazalo da je izmišljeni dokument provokativnog karaktera te predstavlja samo još jednu šaljivu “medijsku bitku” tijekom rusko-ukrajinske krize koja traje već od ožujka 2014.godine i koja je odnijela na tisuće života. Inače tijekom rusko-ukrajinskog sukoba mediji u Ukrajini i Rusiji redovite prenose neprovjerene informacije, a sve u cilju ponižavanja protivničke strane.Takav medijski pristup koji štiteći jednu stranu u sukobu iznoseći neistine čine štetu i sebi, a i onoj strani protiv koje pišu.

M.Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Kličko, ukaz o Moskvi
Specijalno pripremljeni i dorađeni sa svim potrebnim dodacima “Upravni akt” gradonačelnika Kijeva kojim poništava “Ukaz o osnivanju grada Moskve” koji je donio upravitelj Kijevske Rusi 1147.godine i kijevski knez Yuri Vladimirovich Dolgorukiy, izvor: ua-reporter.com

 

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *