Select your Top Menu from wp menus

VIDEO: Vatreni kao i prije 20 godina otvorili prvenstvo pobjedom 1:0 nad Turskom

VIDEO: Vatreni kao i prije 20 godina otvorili prvenstvo pobjedom 1:0 nad Turskom

U prvoj utakmici reprezentacije Hrvatske, Luka Modrić je prekrasnim golom donio pobjedu Hrvatskoj protiv Turske rezultatom 1:0. U susretu grubih startova turskih izgrača i prekrasnih poteza hrvatskih reprezentativaca pri čemu su pogođene i dvije vratnice, dok je Vedran Ćorluka zbog neopreznog starta morao na šivanje glave te mu je u tri navrata ukazivana medinska pomoć, ali zapovjednika hrvatske obrane ni to nije moglo spriječiti da odigra vrhunsku 90 minutnu predstavu.

Doslovno prolijevajući krv na terenu Vatreni veličanstvenom igrom donijeli blistavu pobjedu Hrvatskoj protiv iznimno grubih Turaka kojima je švedski sudac Jonas Eriksson dopustio opasnu i grubu igru u kojoj je Vedran Ćorluka prolijevao krv na terenu za svoju Hrvatsku. Ponovila se povijest od prije 20 godina kad je istim rezultatom 1:0 na Europskom prvenstvu u Engleskoj Hrvatska u prvom kolu pobijedila Tursku. I ovaj susret je obilježilo kontroverzno suđenje zbog kojeg je Hrvatska morala otići kući nakon poraza 2:1 od Njemačke u četvrtfinalu. U priloženom videu se možete podsjetiti kako je to izgledalo prije 20 godina.

U ostalim rezultatima tijekom 12. lipnja 2016 godine Poljska je pobijedila Sjevernu Irsku rezultatom 1:0, dok je Njemačka pobijedila Ukrajinu rezultatom 2:0.

M.Glavinic/NP, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *