Select your Top Menu from wp menus

VETERANI 4. GARDIJSKE BRIGADE: Nismo se borili za takvu državu! Ili radite ili odstupite!

VETERANI 4. GARDIJSKE BRIGADE: Nismo se borili za takvu državu! Ili radite ili odstupite!

Veterani 4. gardijske brigade Hrvatske vojske na svojoj web stranici su objavili priopćenje u kojem traže od institucija Hrvatske da poduzmu mjere kako se ovakvi nemili događaji ne bi više pojavljivali. Kako ističu veterani legendarne 4 brigade nema opravdanja za neriješavanje ovog protuhrvatskog napada na temelje Hrvatske jer je identitet počinitelja poznat.

Sinoćnji šamar u lice na stadionu u St.Etiene-u je nažalost samo jedan u nizu bolnih udaraca koje već dugi niz godina dobivamo na javnoj sceni, gdje god da se pojavimo.  I ovaj put se pitamo, gdje su uzroci, zašto nam se to događa, kakav smo mi to narod?

Crvenili smo se na San Siru, crvenili smo se opet protiv talijana na poljudu, crvenimo se i danas. Zbog koga, zbog čega? Zbog šačice huligana koji svojim frustracijama kaljaju obraz jednoj časnoj državi i jednom časnom narodu.

Kao oni koji su stvarali i u krvi branili ovu toliko sanjanu državu, smatramo se pozvanima postaviti par otvorenih pitanja onima koji su zaduženi da se ovakve slike uopće ne događaju a kamoli nekažnjeno ponavljaju u nizu.Potpuno smo sigurni da iza ovih mladih kvislinga, stoji plan kojeg oni možda niti nisu svjesni. Plan onih koji hrvatskoj ne žele dobro a ovi jadnici su samo primitivno oruđe kojim je lako manipulirati.

Što radi hrvatska policija, pravosuđe i svi oni čija je zadaća kontrola ovakvih zbivanja? Gdje su danas počinitelji sa San Sira, tko je odgovoran za svastiku, tko stoji iza onoga jučer? Hrvatski mediji su unaprijed najavili da će se ovo dogoditi, pronađen je čak i plan diverzije i opet se nije učinilo ništa!

Na stranu propusti francuskog osiguranja koje je također palo na ispitu (jer što bi bilo da su umjesto baklji to bile bombe), primarno odgovornima smatramo hrvatske organe reda!

Teško se oteti dojmu da su korjeni problema malo dublji.  U zemlji u kojoj se i za najteža kaznena djela, izlazi na slobodu nakon par godina, u kojoj najveći trovači i dileri pravomoćno osuđeni na zatvorske kazne divljaju na ulici umjesto da su tamo gdje trebaju biti.

Gdje procesi za gospodarski kriminal i korupciju traju desetljećima i najčešće završavaju blagim ili nikakvim kaznama.  Kako u toj istoj zemlji očekivati kaznu bacačima baklji?

A nije da su crtači svastika i bacači baklji tako benigni, nisu uopće!  Svastika je trebala svijetu pokazati fašističku narav hrvatske države a baklje njenu nemoć. Osnovni element u svakoj istrazi je pronalazak motiva. Neka se stoga istražni organi zapitaju; tko ima motiv hrvatsku državu svijetu prikazati u takvom svijetlu?

Ni mi nismo sretni zbog stanja u Hrvatskom nogometnom savezu, a još manje  zbog činjenice da je hrvatski nogomet u rukama jednog čovjeka. To je situacija koju je davno trebalo okončati ali i u ovom slučaju se ne možemo oteti dojmu da nekome odgovara situacija «što gore, to bolje».  Jer, gdje je zapelo sa istragom protiv tog istog čovjeka, zašto sve kod nas tako dugo traje?

Na kraju, možda tražimo previše u državi bez Vlade, možda sutra i bez parlamenta, u državi u kojoj se u politiku ne ulazi radi opće nego vlastite dobrobiti, u državi u kojoj se na vlasti smjenju glava i pismo iste kovanice. Ta je kovanica na žalost davno potrošena.

Nismo se borili za takvu državu dame i gospodo! Ili radite ili odstupite!

Mi branitelji, Veterani 4. Gardijske brigade zahtjevamo da se u najkraćem roku sankcioniraju počinitelji sramnog čina u St. Etiene-u. Nebi smjelo biti teško jer lica su već objavljena na internetu:

  • Da se otkriju njihovi nalogodavci i da se zajedno osude najtežim mogućim kaznama.
  • Da se pod hitno donese zakon o navijačima u kojem će biti propisane iste i slične kazne kao u Engleskoj (čija učinkovitost je dokazana).
  • Konačno, da se preuzme politička odgovornost za stanje u državi za koju su mnogi naši prijatelji dali svoje živote. Da politička korupcija, trgovina i neodgovornost budu srezani u korijenu.
  • Da suđenja za ovakva djela budu prioritet i sa ograničenim trajanjem.
  • Da hrvatsku konačno povedu pošteni i odgovorni ljudi!

Jer mi to zaslužujemo!

Veterani 4 gardijske brigade Hrvatske vojske

M.G./Novi Pogledi/foto: Maxportal

Facebook Comments

Vezani članci

1 Komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *