Select your Top Menu from wp menus

OI: Phelps napravio ono što nikad nitko nije napravio od 776.g prije Krista i drevne Olimpije

OI: Phelps napravio ono što nikad nitko nije napravio od 776.g prije Krista i drevne Olimpije
Foto od:https://www.google.com.ua/webhp?sourceid=chrome-instant&ion=1&espv=2&ie=UTF-8#q=Michael+phelps%2C+brasil+2016

Amerikanac Michael Phelps (31), već neko je vrijeme najveći olimpijac svih vremena, U Rio de Janeiru ostvario je novi rezultat kakav postižu samo najveći od najvećih. Uspio je u istoj disciplini pobijediti na svim olimpijskim igrama od 2004. godine pobjedom na 200 metara mješovito pothvat postavši prvi plivač u povijesti koji je uspio pobijediti u istoj disciplini na četirima uzastopnim OI, on je to ostvario na 200 metara mješovito, a može ponoviti i sutra u disciplini 100 metara leptir.

Na Olimpijskim igrama u Brazilu je ovo već četvrta zlatna medalja, koje je osvojio još u disciplinama 4×100 metara slobodno, 4×200 metara slobodno te 200 metara leptir te upotpunio svoju kolekciju zlatnih medalja na 22 ukupno od 2004. godine, još je osvojio dvije srebrne te dvije brončane medalje.

Ovim pothvatom Michael Phelps je postavio standarde koje će teško u dogledno vrijeme netko uspjeti dostići obzirom da je najbliži drugi uspješni olimpijac sa “tek” 9 zlatnih medalja koliko imaju ukrajinska gimnastičarka Larisa Latinjina te olimpijci Paavo Nurmi (Finska), Mark Spitz (SAD) te Carl Lewis (SAD).

Michael Phelps će povijesni rezultat moći ponoviti u petak kada ima finale discipline 100 metara leptir u koje kreće iz druge staze. Ono što nikad nitko nije uspio napraviti još od drevne Olimpije i 776 godine prije Krista, Phelps bi mogao ponoviti već na ovim svojim četvrtim Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru nakon zlata osvojenih u Ateni 2004., Pekingu 2008. te Londonu 2012. godine.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto Ilustracija NP (Google OI 2016), 

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *