Select your Top Menu from wp menus

Nakon Španjolske i Litve pada i Srbija?

Nakon Španjolske i Litve pada i Srbija?

Noćas u 3,30 sati košarkaška reprezentacija Hrvatske u četvrtfinalu borit će se protiv reprezentacije Srbije. Nakon niza velikih rezultata na ovim Olimpijskim igrama gdje su redom padali europski prvaci Španjolska, a zatim i Litva kad je bilo najpotrebnije. Sada u četvrtfinalu na red dolazi i Srbija.

Hrvatska predvođena novom NBA zvijezdom Dariom Šarićem te Bojanom Bogdanovićem napokon je sazrijela za veliki rezultat. Ključnu formulu je dao izbornik Aleksandar Petrović koji je uspio stvoriti pobjedničku atmosferu u reprezentaciji. Podsjetimo da je Hrvatska uspjela u zadnji trenutak izboriti u kvalifikacijama odlazak u Rio de Janeiro.

Početne petorke koje bi trebale otvoriti utakmicu:

HRVATSKA: Ukić, Simon, Bogdanović, Šarić, Bilan

SRBIJA: Teodosić, Marković, Bogdanović, Jokić, Raduljica

“Očekuje nas težak dvoboj u kojem će nijanse odlučiti pobjednika. Nema više tenzija koje su postojale ranije. Naravno da bi se svi u Hrvatskoj radovali našoj pobjedi, isto kao što bi se u Srbiji radovali pobjedi njihove selekcije. Dobro se poznajemo, nema tajni. Odlučit će nijanse, koncentracija, hrabrost, a po mom mišljenju, i sreća “, – rekao je Dario Šarić za N1 televiziju dodajući da je glavna prednost Hrvatske trener Aleksandar Petrović koji zna izvući maksimum i ima ogromnu energiju te je zna prenijeti na igrače i zbog toga očekuje plasman u polufinale.

Aleksandar Petrović je pun samopouzdanja i čvrsto uvjeren u ovu reprezentaciju koja je nakon pobjede na turniru u Torinu izborila odlazak na olimpijeske igre.

“U proteklih 35 dana Hrvatska je pobijedila sve osvajače medalje s Eurobasketa u Lilleu. Ovdje Španjolsku i Litvu, u Cordobi Francusku. U četvrtfinalu u Riju skinut ćemo i četvrtu reprezentaciju s tog Eurobasketa.” – dodao je izbornik Petrović, rođeni brat tragično poginulog najboljeg hrvatskog košarkaša svih vremena Dražena Petrovića.

Nakon tragične smrti krenula je silazna putanja hrvatske košarke od koje se nije uspjela do današnjih dana oporaviti. Hoće li ovaj turnir u Riu da Janeiru biti prekretnica tome. Potencijal, talent, želja, iskustvo i kvaliteta su tu, još samo treba pobijediti Srbiju noćas.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

 

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *