Select your Top Menu from wp menus

General Markač na obljetnici SJP OSA Sisak: Pojedinci iz Hrvatske i danas idu na instrukcije u Beograd

General Markač na obljetnici SJP OSA Sisak: Pojedinci iz Hrvatske i danas idu na instrukcije u Beograd

SISAK – Dana 27. svibnja u Sisku je pod pokroviteljstvom sisačko-moslavačke županije održana svečana 25 godišnja obljetnica osnutka specijalne jedinice policije “OSA” Sisak na kojoj je bio i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske general-pukovnik Mladen Markač.

OSA Sisak 2Politika detuđmanizacije, provođena u Hrvatskoj nakon smrti prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana, donijela je Hrvatskoj samo podjele i neslogu. Pojedinci i danas blate naš Domovinski rat, a on je bio politički opravdan, vojno besprijekoran i moralno čist. Mi smo u Haagu na sudu pobijedili međunarodnu zajednicu. U ratu smo porazili agresorsku vojsku, ali na žalost ne i velikosrpsku politiku. I danas je na djelu njihova deviza „Srbi svi i svuda“, a pojedinci iz Hrvatske idu na instrukcije u Beograd i dijele nama lekcije kako trebamo živjeti u našoj domovini. – rekao je ovo u petak u Sisku general-pukovnik Mladen Markač koji je kao izaslanik predsjednice Republike nazočio obilježavanju 25. obljetnice osnutka Specijalne jedinice policije „Osa“ Sisak prenosi Jutarnji list.

OSA Sisak 1Ratni zapovjednik „Osa“ Srećko Telar podsjetio je na činjenicu da je „Osa“ sudjelovala u svim ratnim operacijama po Hrvatskoj, da je kroz odlično obučenu postrojbu  prošlo oko 500 pripadnika, od kojih je osmero poginulo, a 16 ranjeno.

Telar se prisjetio zapovjednika postrojbe Vlade Milankovića, koji je optužen i osuđen po zapovjednoj odgovornosti za ratni zločin, te generala Đure Brodarca, koji je umro u hrvatskom zatvoru. “Neka djeluje pravna država, ali jednako prema svima. Neka hrvatski pravni sustav ne progoni samo hrvatske branitelje, samo njih osuđuje i zatvara. U našoj su županiji otkrivene do sada 43 masovne grobnice  žrtava agresije, a nitko nije optužen i osuđen za te zločine. Tražimo da državno odvjetništvo procesuira po zapovjednoj odgovornosti cijeli zapovjedni lanac agresorskih postrojbi, čiji su pripadnici  ubijali, žarili i palili po Banovini i okolici Siska, tražimo da za njih ne vrijedi zakon o aboliciji” – rekao je Telar.

OSA Sisak 3Župan Ivo Žinić istakao je kako nije Đuro Brodarac zaslužio ono što mu se dogodilo, da umre u hrvatskom zatvoru, dok je izalsnakim ministra unutarnjih poslova, načelnik PU Sisčako-moslavgačke Marko Rašić nalasio kako treba stalno isticati istinu o Domovinskom ratu, kako bi naša djeca znala tko je bio agresor, a tko žrtva i koja je bila cijena slobode.

Među gostima sisačkim specijalaca bili su medju gostima bili su iJosip Klemm kao izaslanik ministra branitelja, Željko Sačić, Đuro Glogoški, saborski zastupnik Stevo Culej kao izaslanik Hrvatskog sabora te izaslanstvo specijalne policije Herceg-Bosne.

M.Glavinić/Novi Pogledi, Foto FB OSA, smz.hr 

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *