Select your Top Menu from wp menus

Grabar-Kitarović: Sramotan poraz međunarodnog kaznenog prava

Grabar-Kitarović: Sramotan poraz međunarodnog kaznenog prava
Foto od:http://www.bgnes.com/bylgariia/obshchestvo/4419855/

Predsjednica RH tijekom službenog posjeta Bugarskoj u sklopu Inicijative Jadran – Baltik – Crno more oštro je kritizirala oslobađajuću presudu Vojislavu Šešelju nazvavši je sramotom međunarodnog kaznenog prava.

Raspravno vijeće Međunarodnog kaznenog suda za bivšu Jugoslaviju oslobodilo je vođu srpskih radikala Šešelja po svim točkama optužnice za ratne zločine u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH.

“Današnja oslobađajuća presuda jednom od najvećih zločinaca na našim prostorima doista je težak udarac međunarodnom kaznenom pravu. Ona je upravo sramotna”, kazala je Grabar-Kitarović u izjavi za novinare u Sofiji, gdje boravi u službenom posjetu.

“Ako uzmete u obzir da je Haaški sud Šešelja osudio na četiri godine i devet mjeseci zatvora samo zbog iskazivanja nepoštivanja prema tome sudu i radi prijetnje svjedocima u pojedinim slučajevima, a da ga je danas oslobodio zbog huškanja i poticanja na eksterminaciju, uništavanje cijelih naroda i na genocid, to doista ne može biti ništa drugo nego poraz međunarodnog kaznenog prava”, kazala je.

“Danas molimo za sve njegove žrtve i žrtve velikosrpske politike, od Vukovara preko Škabrnje do Sarajeva, Srebrenice i do Kosova”, dodala je.

“Međutim, isto tako je činjenica da je Hrvatska danas slobodna i samostalna država i to nam nitko neće uzeti”, kazala je predsjednica, istaknuvši da je “Šešeljeva politika upravo u Hrvatskoj doživjela svoj prvi i najveći poraz”. “I to je nepovratno. Idemo razmišljati o tome.”

“Nadalje, moram kazati da Hrvatska ne može i neće prihvatiti ovu sramotnu presudu i nastavit ćemo raditi sve što je u našoj moći kako bi pravda bila zadovoljena. Međunarodno pravo možda je danas zakazalo, ali vjerujte mi, pravda neće!” poručila je hrvatska predsjednica.

Hina

Vezani članci:

PRESUDA ŠEŠELJU: Uskoro bi Kovačeva “horizontala” prema istoku mogla postati srpska “horizontala” prema Hrvatskoj

Anti-NATO prosvjedi: Srbiji prijeti nestabilnost zbog sporazuma o suradnji s NATO-om

 

Facebook Comments

Vezani članci

Grabar-Kitarović: Sramotan poraz međunarodnog kaznenog prava

Objavljeno u: Grabar-Kitarović: Sramotan poraz međunarodnog kaznenog prava
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.