Select your Top Menu from wp menus

VIKTOR ORBAN i VACLAV KLAUS protiv Brexita i zašto Brexit nije dobar za EU

VIKTOR ORBAN i VACLAV KLAUS protiv Brexita i zašto Brexit nije dobar za EU

Mađarska vlada ne podržava Brexit. Ovu reklamu su u ponedjeljak 20 lipnja 2016 godine mogli vidijeti mnogi čitatelji u Velikoj Britaniji.

Britanski referendum o izlasku Velike Britanije iz Europske unije održat će se 23. lipnja 2016 godine. Mađarsku vladu se često optužuje da djeluje protueuropski, ali ovim proeuropskim stavom o potrebi ostanka Velike Britanije u Europskoj uniji pokazuje da mađarska vlada čvrsto i odlučno vjeruje u sva vađna dostignuća Unije, iako ih zamišlja nešto drugačije od većine zapadnoeuropskih članica. – istakao je glasnogovornik mađarske vlade Zoltan Kovacs u nedjelju 19 lipnja 2016 godine, nakon čega je taj stav objavljen u većem broju britanskim mediji kako bi građani Velike Britanije shvatili prednosti ostanka unutar Europske unije te glasovali za tu opciju.

Klaus: Ovo što se događa s Europskom unijom nije dobro i Brexit daje snažan signal da su nužne promjene

Također u intervjuu bivši češki predsjednik Vaclav Klaus također je istakao potrebu ostanka Velike Briatanije u Europskoj uniji te očekuje da će se građani Velike Britanije tako izjasniti na referendumu. Klaus također naglašava da Unija treba Veliku Britaniju jer mogući izlazak Velike Britanije iz EU  predstavlja snažan signal da nešto nije u redu unutar EU te da će prijetnja Brexita dovesti do promjena unutar institucija EU kako bi se u budućnosti spriječile ovakve situacije.

– Dakle, ja sam govorio o slijepoj ulici i stvarno vjerujem da je današnja EU u slijepoj ulici te može samo zahvaliti Velikoj Britaniji na upozorenju te što prije Europa to prihvati biti će bolje. Po mojem mišljenju pozitivan rezultat referenduma dati će poticaj da se pokrenu događaji koji će izvesti Europsku uniju iz slijepe ulice – istakao je Klaus.

Milan Glavinić/Novi Pogledi/foto: ilustracija NP

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *