Select your Top Menu from wp menus

Ukrajinski Donbass: Likvidiran srpski terorist Stanimirović

Ukrajinski Donbass: Likvidiran srpski terorist Stanimirović

Unatoč potpisanom primirju i mirovnom sporazumu iz Minska, nastavljaju se kontinuirani sukobi između proruskih pobunjenika i ukrajinske vojske. U tim sukobima gotovo svakodnevno ima poginulih i ranjenih i s jedne i s druge strane. Najnoviji slučaj kako prenosi ukrajinski Censor.net, dogodio se nedaleko sela Kominternovo u Donjeckoj oblasti gdje je u tijekom prošlog tjedna likvidiran srpski plaćenik “armije DNR” Vladimir Stanimirović.

O tome su objavu na twitteru te facebooku napisali sami predstavnici tzv. “DNR” gdje je navedeno kako je “srpski dragovoljac u redovima “armije DNR” poginuo tijekom kršenja primirja od strane ukrajinske vojske.

Vladimir Stanimirović se među prvima Srbima javio kao dragovoljac još u rujnu 2014 godine kako ističe njegov suborac i snajperist Dejan Berić u redovima proruskih pobunjenika na istoku Ukrajine.

dejan-beric

Stanimirović se na okupiranom dijelu ukrajinskog jugoistoka oženio i dobio sina, ali nije htio odustati od oružanog sukoba protiv legalne ukrajinske vojske te je na tragičan način i završio tu nesretnu avanturu poticanja rusko-srpskog bratstva na štetu Ukrajine i ukrajinskog naroda.

M.G. Novi Pogledi, foto: FB

 

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *