Select your Top Menu from wp menus

Theresa May u Bratislavi: Moj odgovor je DA!

Theresa May u Bratislavi: Moj odgovor je DA!

Britanska premijerka Theresa May je tijekom posjeta članicama Višegradske skupine, u Bratislavi je još jednom odlučno potvrdila spremnost preventivne uporabi nuklearnog oružja protiv neprijateljskih država u svrhu odvraćanja od moguće agresije na neku od partnerskih država.

“Tijekom prošlog tjedna u britanskom parlamentu raspravljalo se o nastavku našeg nuklearnog programa. Tijekom rasprave postavljeno mi je pitanje da li sam spremna za uporabu nuklearnog oružja kao zastrašujućeg sredstva odvraćanja. Moj odgovor je bio “Da!” – odgovorila je Theresa May na upit novinara slovačkog kanala TV3 da li je ona doista spremna za korištenje nuklearnog oružja protiv Rusije.

Kako prenosi ruski portal Pravda.ru, britanski parlament je odlučio obnoviti nuklearni program Trident (Trident nuclear programme)  investirajući u njega nekoliko desetaka milijardi funti. Danas Velika Britanija ima na raspolaganju 4 nuklearne podmornice osposobljene za nošenje raketa s termonuklearnim i nuklearnim bojevim glavama.

M.Glavinić/Novi Pogledi, foto: Theresa May, twitter

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *