Select your Top Menu from wp menus

Poljaci najavljuju novi sporazum oko rješenja migrantske krize

Poljaci najavljuju novi sporazum oko rješenja migrantske krize
Foto od:PAP/Radek Pietruszka

Poljska premijerka Beata Sydlo i zamjenik ministra vanjskih poslova Konrad Szymanski su u petak najavili mogući novi stav Europske unije prema migrantskoj krizi.

Szymanski je rekao kako se napokon čini da je moguć novi, širi dogovor oko upravljanja migrantskom krizom i kako ovaj summit započinje pravu reviziju migrantske i izbjegličke politike EU-a.

Premijerka Sydlo je izrazila zadovoljstvo što se napokon otvara rasprava o promijenama migrantske politike Unije, “Započinjemo razgovore u promijeni migrantske politike, što za Poljsku znači napuštanje obaveznih kvota”.

Na upit o obaveznim kvotama Szymanski je odgovorio kako Poljska sigurno neće dozvoliti EU da postavi sustav relokacije migranata ili tražitelja azila “način na koji će Poljska upravljati migrantskom krizom je isključivo odluka Poljske” dodao je.

Nakon što se još nedugo Europska komisija prijetila žestokim mjerama protiv zemalja koje odbiju obavezne kvote čini se da je ipak da najvišem rangu EU, nivuo čelnika država ipak došlo do određenih promjena, a promjena migrantske politike ili odustajanje od migrantskih kvota bi bila velika pobjeda za Višegradsku četvorku koja je i započela s otporom prema Bruxellesu zbog prisilnih kvota za države članice.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi/ thenews.pl

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *