Select your Top Menu from wp menus

Orban: Ništa od bezviznog režima za Tursku bez obzira na prijetnje

Orban: Ništa od bezviznog režima za Tursku bez obzira na prijetnje
Foto od:http://dailynewshungary.com/interview-prime-minister-viktor-orban/

U intervjuu koji je dao brazilskom listu Folha de S. Paolo, Viktor Orban je izjavio kako će Mađarska u potpunosti zaštititi svoje granice neovisno o tome hoće li Turska ostvariti svoju prijetnju o puštanju vala migranata u Europsku uniju.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan je ranije zaprijetio kako će propustiti sve migrante u EU ukoliko se EU neće držati ugovora koji je potpisan ranije ove godine koji bi se turskim građanima omogućio bezvizni režim za ulazak u zemlje Unije.

Orban je izjavio kako je nemoguće izuzeti Tursku iz viznog režima i kako je nemogućnost Europske unije da izvrši to obećanje veliki problem i osjetljivo pitanje.

Na pitanje je li zabrinut zbog mogućnosti da Turska doista otvori granice migrantima odgovorio je da nije jer je Mađarska 100% spremna zaštititi svoje granice.

Orban je svejedno izrazio podršku stabilnosti Turske i Erdoganovom režimu zbog situacije koje bi mogla dodatno destabilizirati cijelu regiju, ali je izrazio zabrinutost zbog mogućnosti uvođenja smrtne kazne u Turskoj koja bi, po njegovim riječima dodatno mogla udaljiti Tursku s europskog puta.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi, foto: DailyNews Hungary

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *