Select your Top Menu from wp menus

FOTO: Hrvatske oružane snage u najvećoj vojnoj vježbi NATO saveza „Anakonda 2016“ u Poljskoj

FOTO: Hrvatske oružane snage u najvećoj vojnoj vježbi NATO saveza „Anakonda 2016“ u Poljskoj

Hrvatske oružane snage će sudjelovati na dosad najvećoj vojnoj vježbi NATO saveza pod nazivom „Anakonda 2016“ u Poljskoj objavilo je Veleposlanstvo Sjedinjenih Američkih Država na svojoj Facebook stranici.

Anakonda 7

„Hrvatske oružane snage danas stvaraju povijest pokretanjem najveće željezničke mobilizacijske operacije slanjem 260 vojnika i 50 borbenih vozila u Poljsku u sklopu američke vojne vježbe u Europi Anakonda. Veleposlanstvo SAD-a je ponosno na ovaj povijesni pokret hrvatskih oružanih snaga financiran od strane SAD-a, a koja se odvija na Dan oružanih snaga RH. Vježba Anakonda je jedna od najvećih europskih premijera multinacionalnih vježbi u organizaciji oružanih snaga SAD-a koje uključuju 31.000 sudionika iz 24 države.“-istakli su u Veleposlanstvu SAD-a.

U.S. Embassy Zagreb

Vježbe kojima je cilj zaštita Poljske i baltičkih država, a odvijat će se na teritoriju Poljske od 7 do 17 lipnja. U 31.000 sudionika iz 24 države uključujući Hrvatsku, Poljsku, Slovačku, Češku, Mađarsku, Sjedinjene Američke Države, Ujedinjeno Kraljevstvo, Tursku, Kanadu, Njemačku, Španjolsku, Sloveniju, Rumunjsku, Litvu, Latviju, Albaniju, Kosovo, Makedoniju, Švedsku, Bugarsku, Estoniju, Gruziju i Finsku!

Poljska će sudjelovati sa oko 12.000 vojnika dok će Ujedinjeno Kraljestvo trajno stacionirati 1.000 vojnika u Poljskoj od 2017 godine – istakao je poljski ministar obrane, a što bi trebalo predstavljati pomoć u odvraćanju od eventualne ruske agresije.

O samoj operaciji više se može pronaći ovdje.

M.Glavinić/T.M.Herceg/Novi Pogledi/ FB U.S. Embassy

Foto galerija:

Anakonda 1

Anakonda 2

Anakonda 3

Anakonda 4

Anakonda 8

Facebook Comments

About The Author

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *