Select your Top Menu from wp menus

Duda: NATO mora ojačati svoj obrambeni potencijal!

Duda: NATO mora ojačati svoj obrambeni potencijal!
Foto od:http://www.president.pl

Poljski predsjednik Andrzej Duda je na početku NATO-ovog summita u Varšavi poručio kako NATO mora pojačati svoj potencijal za odvraćanje mogućih prijetnji.

 

Na konferenciji prilikom starta NATO summita u Varšavi na kojem će jedna od glavnih tema biti zaštita istočnih granica Saveza Poljski predsjednik je poručio kako NATO sada mora dokazati kako će biti jak i pouzdan savez za mir, slobodu i demokraciju, a kako bi to doista mogao biti mora ozbiljno ojačati svoj potencijal za obranu i odvraćanje mogućih prijetnji. Dodao je kako se mora učiniti sve kako bi se potvrdila vjerodostojnost NATO-a kao čuvara mira na temeljima slobode i zakona.

 

Na pitanje o sigurnosnim prijetnjama Duda je odgovorio kako je prava prijetnja politika sile koja ne uzima u obzir norme međunarodnih zakona pa čak ni osnovne norme kao što su pravo na teritorijalnu cjelovitost i državna suverenost koje jamče nacijama pravo da odluče o svojoj sudbini.

 

Očekuje se da će jedna od odluka ovoga summita biti postavljanje 4 međunarodna bataljona koja bi bila postavljena u rotaciji između Poljske, Litve, Latvije i Estonije.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi/thenewspl

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *