Select your Top Menu from wp menus

Plutajući LNG terminal bi trebao biti funkcionalan već 2018 godine

Plutajući LNG terminal bi trebao biti funkcionalan već 2018 godine
Foto od:http://www.lithuaniatribune.com/57266/there-are-no-obstacles-to-lithuanias-lng-terminal-getting-an-eib-loan-201357266/

Izgradnjom plutajućeg LNG terminala u sjevernom Jadranu do 2018 godine, Hrvatska želi napokon pokrenuti projekt LNG terminala kako je za Reuters izjavio ministar gospodarstva Tomislav Panenić, a što bi bio uvod u kasniju izgradnju kopnenog terminala.

Nakon jučerašnje vijesti kako grupa investitora predvođeni Franjom Lukovićem želi preuzeti izgradnju LNG-a na Krku danas se u intervjuu za Reuters oglasio i ministar gospodarstva Tomislav Panenić.

Panenić je iznio plan izgradnje plutajućeg LNG-a kapaciteta dvije milijarde prostornih metara godišnje i izgradio bi se do 2018., što je veliki napredak od prijašnjih planova gdje bi se tek počelo raditi 2019. U ovom planu jedino zabrinjava činjenica da je originalni kapacitet LNG-a na Krku trebao biti 6 milijardi prostornih metara godišnje, dakle tri puta više od ovoga prijedloga, no pošto navodno plan uključuje i naknadnu izgradnju kopnenog terminala kapaciteti bi se s godinama trebali povečati.

Pomaci ovih dana napokon daju neki razlog za optimizam jer je kako smo već i pisali u našim tekstovima krajnje vrijeme za realizaciju tog projekta prije nego što nas drugi prestignu i u ovome.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi, Foto: lithuaniatribune.com

Vezani članci:

Franjo Luković želi preuzeti nadzor nad LNG businessom na Krku vrijednim 4,7 milijardi €?

LNG Hrvatska: Međunarodni konzorcij traži zaštitu i od OLAF-a!

 

Facebook Comments

Vezani članci

Plutajući LNG terminal bi trebao biti funkcionalan već 2018 godine

Objavljeno u: Plutajući LNG terminal bi trebao biti funkcionalan već 2018 godine
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.