Select your Top Menu from wp menus

Vjeruje li još itko Milanovićevim “tajnim” snimkama?

Vjeruje li još itko Milanovićevim “tajnim” snimkama?

U četvrtak su procurile “tajne” snimke sastanka Zorana Milanovića i dijela branitelje predvođenih Josipom Klemmom i Dražimirom Jukićem. Po već dobro poznatom načinu rada Milanovićevi “tajni” sastanci ubrzo postaju vrlo javni. Sjetimo se kako su procurile snimke sa zadnjeg sastanka s braniteljima, pa i javni izlazak u medije samoga Zorana Milanovića o sastanku s Đurom Glogoškim gdje je dao riječ kako do toga neće doći. Od sličnih događaja mnogima ostaju u sjećanju sastanci s Mirelom Holy i Dragom Prgometom u stanu Ante Kotromanovića kada su “tajne” sastanke pratile novinarske ekipe s kamerama.

Već je sam sastanak krenuo u vrlo neobičnom ozračju gdje su Josip Klemm dao izjavu kako su oni za dijalog sa Srbijom i da se ne treba služiti huškačkim jezikom, potuživši se da Milanović ima “nabrijaniji” stav od njih. Stav koji je doista zanimljiv ako se sjetimo nedavnih događaja oko prosvjeda branitelja. čak se govorilo o suradnji i razgovorima s Aleksandrom Vučićem.

No kako je i najavljeno, Zoran Milanović je doista i pokazao svoj “nabrijani” stav.

Dok je većina onoga što je Milanović izjavio zaista istina i o tome nema spora, njegova ocjena Srbije i BiH je u potpunosti točna i tamo se doista teško može naći nekoga za ozbiljne pregovore. Svima nama je jasno da Srbija jest šaka jada i zapravo ono što se zove “papirnatim zmajem” ili u ovom slučaju bolje reći “papirnatim orlom”, uloga koju je nekada imala bivša Jugoslavija, no problem je zašto naši političari uključujući i Zorana Milanovića tako nešto ne pokazuju dok su na vlasti, tada odjednom Srbija više nije “šaka jada” i mi se zapravo i ne znamo pravilno postaviti u tim sporovima.

No dok su odnosi Hrvatske i Srbije više manje jasni i već lagano potvrđuju svoju ulogu predizbornog folklora, ostaje pitanje zašto dio braniteljskih udruga svjesno ili nesvjesno pomažu Milanovića i SDP u kampanji.

Ovo što se sada događa smo mogli gledati još prošle godine, kada je SDP otkrio svoje domoljublje i patriotizam i zapravo krenuo “desničariti” u nadi da će uzeti desnijim strankama nešto malo biračkog tijela ili ih bar demotivirati za glasanje. Tako smo tada imali sukobe s većinom susjednih država pa i zatvaranje granica sa Srbijom u jednom ogromnom diplomatskom fijasku koji je vjerojatno i stvoren tako da ne može uspjeti, možda su i tada trebali spomenuti nešto kako Angela Merkel njima ne upravlja. Zanimljivo je da u toj epizodi “sukoba” sa Srbijom oko migrantske krize vlada Zorana Milanovića zapravo sa Srbijom i najbolje surađivala, ako ne i jedino s kim su surađivali. Suradnja je išla tako dobro da su hrvatski vlakovi ulazili u Srbiju kako bi kupili migrante za prijevoz dalje, naravno sve o trošku hrvatskih poreznih obveznika.

Lijepo je gledati kako se svi politički akteri jako brinu za domoljublje i hrvatske nacionalne interese već dvaput u manje od godinu dana, ali ovdje je svima jasno kako će to sve završiti, opet.

Sada se možemo prisjetiti scena iz SDP-ovih stožera prije izbora kada su bili prepuni hrvatskih zastava, lekcija dobro naučena od onoga što se dogodilo Ivi Josipoviću i onih scena u izbornoj noći kada te zastave im više nisu bile potrebne pa ih i nije bilo. Jedno je naučiti i govoriti nešto, a drugo je vjerovati u isto. Lekcija koju su svi već trebali zapamtiti.

A što se tiće sastanaka Zorana Milanovića, tko zna možda bi uskoro mogli imati tajni sastanak s “tajnim” live stream prijenosom, sa “tajnim” kamerama iz svih kuteva i sa “tajnim” stručnim komentatorima. Sve dovoljno tajno da može biti sakriveno svima osim cjelokupnoj javnosti koja ima bilo kakav pristup medijima.

Goran Koprivnjak/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *