Select your Top Menu from wp menus

ŠTO JE U POZADINI? MORH šalje helikoptere u Rusiju, a vojnike u Poljsku

ŠTO JE U POZADINI? MORH šalje helikoptere u Rusiju, a vojnike u Poljsku
Foto od:planewatcher.com

Remont helikoptera Mi-171Sh ide u Rusiju kako piše Defender.hr, međutim što se krije u pozadini priče o promjeni natječajne dokumentacije obzirom da je prema Defender.hr-u ponuda koju je dostavio ukrajinski remontni zavod Aviakon iz Konotopa, oblast Sumi,  bila znatno povoljnija u svim segmentima koji su se tražili u natječajnoj dokumentaciji: od vremena trajanja resursa motora, garancije motora te vremena izvršenja remonta. Nakon afere koju je Ministarstvo obrane za vrijeme Milanovićeve vlade imalo s remontom MIG-ova 21 u kojoj su krivci pronađeni na nižim razinama, iako se radi o poslu važnim za nacionalnu sigurnost gdje se odluke donose na najvišim razinama. Što je u pozadini priče te iznenadnog aktiviranja mirovine voditelja Službe za nabavu Branka Pribolštana i da li je stvarno mijenjana natječajna dokumentacija kako prenosi Defender.hr pri čemu nisu upoznati ostali sudionici iz Slovačke i Ukrajine. Vjerojatno će Ministarstvo obrane u narednom razdoblju  objaviti službeno priopćenje o ovom natječaju te pojasniti da li je u pozadini nekakav kompromis između Hrvatske i Ruske federacije povodom slanja vojnika u Poljsku i Litvu u sklopu NATO-a te posljednjih događanja oko Sberbanka i Agrokora ili je jednostavno povoljnija ponuda bila od strane ruskog remontnog zavoda koji posjeduje sve potrebite certifikate za razliku od ostalih kandidata kako prenosi Jutarnji list.

Više o ovom poslu vrijednom preko 200 milijuna kuna možete pročitati u tekstu: MORH će financirati rusku vojnu mašineriju dok će vojnike slati u obranu NATO granicu od istih Rusa u kojem se nagovješćuje da će se nešto čudno događati oko Natječaja.

Također i nastavak oko iznanendnog aktiviranja mirovine od strane voditelja Službe za nabavu Branka Pribolšana u tekstu: Natječajna dokumentacija za remont helikoptera Mi-171Sh mijenjana kako bi se pogodovalo ruskoj ponudi.

S druge strane Jutarnji list prenosi odabir remontnog zavoda koji je pobijedio u natječaju kao o potpuno transparentnom natječaju gdje su ostali konkurenti eliminirani zbog nedostatka potrebitih certifikati o čemo možete više saznati u tekstu POSAO VRIJEDAN VIŠE OD 200 MILIJUNA: HRVATSKI HELIKOPTERI LETE U RUSIJU! Vlada odbila Ukrajince, 10 letjelica na remont šalje tvrtki Vertoleti Russia.

Čitatelji sami mogu procijeniti da li je sve u ovom slučaju transparentno dok se ne očituje Ministarstvo obrane Republike Hrvatske kako bi u potpunosti otklonile sumnje od moguće novog skandala oko ovog 2oo milijuna kuna vrijednog posla.

Novi Pogledi

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *