Select your Top Menu from wp menus

Plenkovićeva katastrofalna pogreška za XI IJ: Božo Ljubić tvrdi da je glas za generala Glasnovića, glas za SDP

Plenkovićeva katastrofalna pogreška za XI IJ: Božo Ljubić tvrdi da je glas za generala Glasnovića, glas za SDP

Na predstavljanju kandidata HDZ-a za XI izbornu jedinicu nositelj HDZ-ove liste Božo Ljubić istakao je da je svaki glas koji ne ode nekome s HDZ-ove liste, glas za SDP. To je izjavio čovjek koji je u proteklom sazivu Hrvatskog sabora prvi najavio potrebu za velikom koalicijom HDZ-a i SDP-a kada se izglasavalo nepovjerenje predsjedniku Vlade RH Tihomiru Oreškoviću.

Kako prenosi Maxportal, Božo Ljubić je imao “oficirski čin” Armije BiH do 1993. godine kada prelazi iz Sarajeva u Mostar. Ovakva šokantna izjava kojom se glasovi generalu Hrvatske vojske i HVO-a Željku Glasnoviću proglašavaju glasom za SDP pokazuje prvenstveno nepristojnost, nekulturu i nepoštivanje institucija Republike Hrvatske. Kad se politički nedefiniranom kandidatu za Hrvatski sabor  omogući nositeljska lista za XI izbornu jedinicu i kad se taj kandidat razmeće opasnim tezama koje negiraju činjenicu da je Željko Glasnović, hrvatski ratni vojni invalid umalo izgubio život dok je Božo Ljubić u Sarajevu stjecao oficirske činove onda je krajne opasna situacija za opstojnost nacionalne suverenosti. Ovakva odluka će vjerojatno Andreja Plenkovića koštati 3 sigurna zastupnička mjesta te će dodatno ugroziti njegovu lidersku poziciju u Hrvatskoj koju je nametnuo neposredno nakon izbora na mjesto predsjednika HDZ-a. Izbor kandidata na izbornim listama je ponovno pokazao da i novom šefu HDZ-a nije važna nacionalna suverenost, nacionalni identitet niti stručnost, sposobnost ili znaje kao što mu nije važna briga za iseljenu Hrvatsku, odnosno položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini.

Zbog ovakvih izjava i ovakvih HDZ-ovih kandidata na izbornim listama došlo je vrijeme da prvi put HDZ ostane bez saborskih zastupnika u XI izbornoj jedinici. HDZ je u političkoj trgovini sveo glasove dijaspore na 3 saborska mjesta s oko 3 milijuna potencijalnih birača, dok samo u Republici Hrvatskoj manjine imaju 8 saborskih mjesta te dvostruku vrijednost glasa.

Prema Boži Ljubiću poželjni partner SDP traži od birača srpske nacionalnosti da glasaju za SdP jer će ionako dobiti 3 sigurna zastupnika na listi za srpsku nacionalnu manjinu.

Stranka koju Božo Ljubić smatra poželjnim političkim partnerom, SDP se danas u kampanji otvoreno koristi tom mogućnošću pozivajući građane srpske nacionalnosti da glasaju za SDP jer ionako imaju zagarantirana 3 saborska mjesta bez obzira na broj izašlih birača na manjinskoj listi za srpsku nacionalnu manjinu.

Ovakve izjave, neargumentirane, bahate i sebeljubne će dovesti do toga da će napokon birači kazniti ovakvu bahatu politiku HDZ-a te dati svoj glas generalu Željku Glasnoviću.

“Neki mu zamjeraju što je na izbore išao neovisno i što su s njim na listi ovi ili oni. Glasnović je iskreniji tuđmanist nego mnogi s liste nereformiranog, godinama zarobljenog HDZa BiH. Ako se u kampanji i oslonio na neke pojedince iz drugih stranaka, ne znači da im se priklonio. Niti ova kampanja ima veze s kampanjom za lokalne izbore u BiH.” – prenosi izjavu Ive Bačka Maxportal.

Božo Ljubić inače je bio oficir Armije BiH do 1993. te liječnik u sarajevskoj bolnici, a onda je iz Sarajeva došao u Mostar gdje je nastavio političku karijeru. Prema podacima Centra civilnih inicijativa (CCI) Božo Ljubić je bio najneuspješniji političar 2007.godine jer je kao ministar prometa i komunikacija u 2007. godini ostvario samo 22% planiranog programa bez ijednog usvojenog zakona u Parlamentu BiH. Poslije se natjecao na svim izborima u HDZ-u, a bio je jedna od ključnih osoba u aferi “FIMI MEDIJA” nakon što je krunski svjedok Mladen Barišić na sudu izjavio da je, po Sanaderovu nalogu, iz Zagreba u Široki brijeg Boži Ljubiću odnio pun kufer novaca da bi Ljubić formirao stranku HDZ 1990 – saznaje Maxportal.

Milan Glavinić/Novi Pogledi, foto: Ilustracija NP

Facebook Comments

Vezani članci

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *