Select your Top Menu from wp menus

General Glasnović odbio Plenkovićevu ponižavajuću ponudu i ide sa svojom listom

General Glasnović odbio Plenkovićevu ponižavajuću ponudu i ide sa svojom listom

General Željko Glasnović je odbio ponižavajuću ponudu Andreja Plenkovića da bude na četvrtom mjestu XI izborne liste koju bi predvodio Božo Ljubić, ovo je jedna od najvećih pogrešaka Andreja Plenkovića od trenutka kada je preuzeo vlast. General Glasnović je dao nemjerljiv doprinos u Domovinskom ratu te se zalagao za bespoštednu lustraciju postkomunističkih  kadrova koju je trebalo provesti prvo u HDZ-u, a nakon toga u čitavoj Hrvatskoj. Te je zbog takvih stavova nailazio i na probleme unutar HDZ-a.

Glasnović je posjetom Srbu te verbalnim sukobom sa Zoranom Pusićem je prešao granicu koju novo vodstvo HDZ-a smatra štetnom iako se javno nisu htjeli očitovati što misle o masakru nad hrvatskim civilima te o slavljenju tog događaja čak i zlouporabom prava djece tjerajući ih na pjevanje pjesama o jednom od najvećih svjetskih zločinaca.

Glasnović je i ovaj put dokazao da se nitko ne može igrati s osjećajima ljudi koji su sve dali u stvaranju Hrvatske stvorene na temeljima Domovinskom rata te nije htio prihvatiti ponižavajuće četvrto mjesto na listi koju predvodi aktivni poticatelj stvaranja velike koalicije HDZ-SDP. Također na čelnom mjestu jedne od lista ima mjesta za čovjeka koji je za Vanju Špilja izjavio da je poželjan investitor iako je zbog njegova kriminala u INA-i ubijen Stjepan Đureković po nalogu njegova oca Mike Špiljka kako je u nedavnoj presudi Perkoviću i Mustaču izrekao njemački sudac Dauster.

No, unatoč negativnom odnosu prema njegovim stavovima HDZ ga je opet nominirao kao četvrtog na listi za dijasporu, a prvo mjesto ponudio SDP-ovski orijentiranom dr. Boži Ljubiću  iz Širokog Brijega.

Računali su da će Glasnović ionako pokupiti glasove u dijaspori i HDZ-u donijeti tri zajamčena mandata.

Pojavom Glasnovića s nezavisnom listom, uz podršku svih pravaških stranaka i braniteljskih udruga lako bi se moglo dogoditi da HDZ ostane bez sva tri mandata u dijaspori.  Bez jednog sigurno, bez dva vjerojatno, bez tri lako moguće.

M.Glavinić/Novi Pogledi/Maxportal

Facebook Comments

Vezani članci

1 Komentar

Ostavite komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *