Select your Top Menu from wp menus

EUROPSKI PARLAMENT ODUSTAJE OD IZGLASAVANJA OSUDE POLJSKE

EUROPSKI PARLAMENT ODUSTAJE OD IZGLASAVANJA OSUDE POLJSKE

Europski parlament odustaje od rezolucije o situaciji u Poljskoj. To je još jedna potvrda da politika koju provodi demokratski izabrana vlada u Poljskoj ima čvrste temelje.

Na sastanku Europskog parlamenta u veljači neće biti glasanja o osudi Poljske – saznali su izvori Radio Poljska u Bruxellesu. Rješenje da se odustane od glasovanja donijeli su predsjednici političkih klubova u Europskom parlamentu.
Još u srijedu za prihvaćanje rezolucije o osudi Poljske bili su socijalisti, liberali i zeleni. Protiv su bili konzervativci kojoj pripadaju i poljska stranka Pravo i Pravda (PiS) te klub Europske narodne stranke (ENP), grupe kojoj pripadaju i predstavnici Građanske platforme. Predstavnici grupe ENP potvrđuju da je važno dočekati dopunske informacije.
„Rezolucija mora biti na dnevnom redu za glasovanje kada se dobiju rezultati pregovora Europske komisije i poljske vlade, a također i rješenju Venecijanske komisije“ – izjavio je zastupnik Europskog parlamenta Eduard Brok. Venecijanska komisija Vijeća Europe dati će ocjenu izmjena zakona o Ustavnom sudu tijekom ožujka.
Ranije je predsjednik kluba liberala Guy Verhofstadt, belgijski političar, izjavio da je njegov klub zastupnika pripremio rezoluciju i predati će taj dokument na razmatranje u Europski parlament.

Potrebno je naglasiti da rezolucija Europskog parlamenta nema nikakve pravne učinke niti se smatra izražavanjem političke volje Europskog parlamenta. Europski zastupnici u takvim tekstovima osuđuju odabir aktivnosti te pozivaju Europsku komisiju da donese odgovarajuća rješenja.

M.G. Novi Pogledi/Foto PAP

Facebook Comments

EUROPSKI PARLAMENT ODUSTAJE OD IZGLASAVANJA OSUDE POLJSKE

Objavljeno u: EUROPSKI PARLAMENT ODUSTAJE OD IZGLASAVANJA OSUDE POLJSKE
Pregledavate post 1 (od ukupno 1)

Morate biti prijavljeni kako bi mogli odgovoriti na ovu temu.